Kako pravilno izbrati sedežno garnituro?

Sedežna garnitura Toscana iz tkanine peščene barve Sedežna garnitura je trajni nakup, zato je pravilna izbira pomembna in praviloma traja dalj časa, saj mora izdelek uporabnika zadovoljiti v vseh pogledih - udobje, izgled, kakovost, usklajenost z bivalnim prostorom in cena. Prav je, da sedežno garnituro v salonu preizkusite na način kot jo nameravate uporabljati doma. Če doma ležite, se nanjo uležete in jo preizkusite v vseh položajih. Nanjo se usedite in preizkusite delovanje njenih dodatnih funkcij.

Nekateri si težko predstavljajo kako umestiti sedežno garnituro v prostor, za kako veliko se odločiti iz kakšnega materiala ter iz kakšne barve naj bo nova zofa. V takšnih primerih je dobrodošel nasvet arhitekta oziroma strokovnjaka, ki vam bo objektivno pomagal do prave odločitve.

V podjetju Žakelj nudimo možnost strokovnega svetovanja in izmere na domu, kjer naš strokovnjak na podlagi kupčevih želja, njegovega prostora in namena uporabe predlaga najboljšo rešitev za njegov bivalni prostor. V primeru naročila je storitev svetovanja za kupca brezplačna.

TRIJE POMEMBNI KORAKI
pri izbiri vaše nove sedežne garniture

IZBERITE SVOJ

MODEL SEDEŽNE GARNITURE

IZBERITE SVOJO

VELIKOST IN POSTAVITEV

IZBERITE ŽELJEN

MATERIAL IN BARVO

Najprej se ozirajte le na vizualni izgled in ne na velikost, obliko postavitve, ali material in barvo prevleke.
Vsak model sedežne garniture izdelamo namreč po vaših željah, katere izrazite v naslednjih dveh korakih.

Vsak model ima svoje vizualne značilnosti in posebnosti v katerih se razlikuje od drugih, zato si izberite model po svojem okusu.

Če iščete sedežno garnituro s posebnimi funkcijami (kot npr vgrajeno ležišče ali relax funkcije), bodite na to pozorni že pri izbiri modela.

Vsak izbran model se lahko izdela kot enosed, dvosed, trosed, kotna postavitev... v različnih dimenzijah in oblikah postavitve.

Vsak model
sedežne garniture ima določen nabor elementov, katere lahko poljubno sestavimo v željen sestav.

Dimenzije elementov se prilagodi glede na vaš razpoložljiv prostor.

V nadaljevanju so prikazani elementi in sestavi za model sedežne CUBIAN.

Ko imate željen sestav, lahko po želji enega ali več elementov še dodatno dimenzijsko prilagodimo, če želite do zadnjega centimetra zapolniti vaš prostor.

Izberete še vaš najljubši material za prevleko sedežne garniture - tkanina, mikrotkanina ali usnje.
Izbor materialov za prevleko vaše sedežne garniture je velik. Za vsak okus se najde ustrezen material v vaši najljubši barvi. Vse od tkanin v različnih barvah in vzorcih, mikrotkanin, različnih mikrotkanin, do široke palete barv in kakovostnih razredov usnja.

Super, izbrali ste si svojo, po vaših željah prilagojeno sedežno garnituro.

Kakšne materiale in barve za prevleke je možno izbrati?

Sivo modra nagubana tkanina za sedežno garnituro Vsak oblazinjen izdelek oziroma sedežna garnitura iz programa Žakelj se lahko izdela v poljubnem materialu. Izbirate lahko med usnjem, enobarvnimi tkaninami in tkaninami, ki so lahko različno tkane oziroma so si različne pod mehkobi, tkanju, barvah.

Vsi zgoraj našteti materiali imajo različne barvne lestvice in kataloge barv in primerov, da je izbira dovolj velika še za tako zahtevnega kupca.

Pri izdelkih Žakelj so možnosti poljubnega kombiniranja tako materialov kot barv za določen izdelek neomejene saj je meja le vaša domišljija.

Več informacij o materialih za prevleke

Kaj pomeni izdelava po meri?

Če v postavitvi iz standardnih elementov dolžina sedežne garniture presega našo dolžino prostora ali je sedežna garnitura premajhna, se lahko določen element dimenzijsko prilagodi, tako da ustreza velikosti prostora.

Lupa sedežna je pramajhna za vaš prostor

Ali je vaš izbran sestav premajhen ali prevelik glede na željene dimenzije? Ali želite do zadnjega cm izkoristiti vaš prostor?

Lupa sedežno lahko prilagodimo vašemu prostoru

Enega ali več elementov je možno dimenzijsko prilagoditi, tako, da boste dosegli vašo željeno velikost.

Lupa enega ali več elementov povečamo, da izkoristimo celoten prostor

Prav tako so možne tudi dimenzijske prilagoditve drugih dimenzij izbranega modela (globina sedeža, višina sedeža).

Kaj pomeni izdelava po naročilu?

Antracit sedežna garnitura Life z okroglino Ne najdete prave sedežne garniture iz kolekcije Žakelj ali imate svoje ideje in želje glede sedežne garniture. Smo prilagodljivi in naša proizvodnja nam omogoča, da se lahko povsem prilagodimo vašim zahtevam in željam. Z vašimi idejami in našim znanjem na tem področju lahko izdelamo še tako zahtevne oblike in funkcijsko praktične sedežne garniture.

Vse več je prostorov s stenami nepravilnih oblik kjer sedežno garnituro izdelamo po obliki prostora oz. sten.

Ker se sedežna garnitura izdeluje od začetka do konca se lahko pri izdelavi upoštevajo vse želje in spremembe kupca.

Oglejte si galerijo sedežnih garnitur izdelanih po naročilu

Kašni so ogrodje, polnilo in mehanizmi sedežne garniture Žakelj?

Nasmejana ženska s tablico na sedežni garnituriV podjetju Žakelj strmimo k vgrajevanju najboljših materialov in natančne ter dovršene izdelave izdelkov.

Vgrajujemo samo testirane materiale največ evropskega porekla. Posebej pozorni smo na kakovost in pravilno kombinacijo polnil, saj je jedro sedežne garniture med najbolj obremenjenimi zato morajo materiali imeti lastnosti, ki omogočajo dolgoročno vzdržljivost in uporabnost izdelka.

Kovinske mehanizme, ki jih vgrajujemo v naše izdelke (relax mehanizmi na mehanski ali električni pogon, mehanizmi za nagib naslona, mehanizmi za vzglavnike, itd) so izredno kakovostne zgradbe in izdelave, namenjeni so dolgoročni in pogosti uporabi in so proizvod priznanega nemškega proizvajalca, ki slovi po tradiciji in zanesljivosti.

V sedežne garniture z izvlečnim ležiščem in predalom pa vgrajujemo mehanizme slovenskih proizvajalcev.

Kakšen je proces izdelave sedežne garniture?

Celotni postopek izdelave naših izdelkov poteka v sodobnih proizvodnih prostorih na Goropekah nad Žirmi.
Postopek nastajanja sedežne garniture zahteva veliko občutka za lepoto, poznavanje tehnoloških rešitev in spretne roke. Le dopolnjevanje vsega naštetega pripelje do končnega izdelka, ki s svojim izgledom, funkcionalnostjo in vzdržljivostjo navduši še tako zahtevnega uporabnika.

Izdelava lesene konstrukcije

Ogrodje sedežne garniture iz masivnega lesa Osnova vsake sedežne garniture je les, ki ji da grobo obliko in trdnost.
Pravilno izdelana lesena konstrukcija zagotavlja osnovni pogoj za nastanek vzdržljivega izdelka.
V našem podjetju uporabljamo predvsem masiven les, ki je človeku prijaznejši, izdelku pa zagotavlja večjo kvaliteto.

Polnilo sedežne garniture

Kvalitento polnilo in vzmetenje sedežne garniture Sedežna garnitura predstavlja središče bivalnega prostora, kar pomeni, da je izpostavljena neprestani uporabi in posledično velikim obremenitvam.
Pri tem pomembno vlogo odigra tudi pravilna kombinacija polnila in vzmetenja, ki mora poleg vzdržljivosti zagotoviti še pravo udobje.
V našem podjetju uporabljamo kvalitetna naravna in umetna polnila, v povezavi s kovinskimi in kombiniranimi vzmetni, sestavljenih iz prožnih lesenih delov in elastičnih trakov.

Krojenje in šivanje prevlek

Natančno šivanje kvalitetne sedežne prevleke iz usnja Na izgled in vzdržljivost sedežne garniture vplivajo tudi pravilna izbira, ukrojitev in zašitje prevlek.
V tej fazi najpomembnejšo vlogo odigrajo naše spretne šivilje, ki posamezne kose tkanin z natančnimi šivi združijo v prevleko, ki se do potankosti prilagaja konstrukciji, oblečeni v polnilo.

Ponujamo široko barvno paleto kvalitetnih tkanin ter usnja.

Tapeciranje sedežne garniture

Tapeciranje usnjene sedežne garniture

Zelo pomemben del postopka izdelave naših izdelkov je zadnja stopnja – tapeciranje.

Tapetnik s pomočjo svojega znanja, izkušenj, spretnosti in natančnosti prevleko združi s konstrukcijo oblečeno v polnilo.
Pri vseh fazah izdelave je pomembno, da so postopki natančni in vmesno kontrolirani, saj le tako lahko zadnja faza vrhunsko opravi svoje delo.

Kontrola

Kontrola kvalitete končnega izdelka Sedežna garnitura mora, preden se prepusti kupcu v uporabo, prestati natančno strokovno kontrolo.
Pri tem smo poleg estetskih napak še posebej pozorni na napake, ki bi preprečile, da določen izdelek ne bi zadostil našim visoko postavljenim kriterijem udobja in vzdržljivosti.

Kakšen je dobavni rok?

Dobavni rok sedežne garniture Žakelj Zavedamo se, da si vsak bodoči uporabnik našega oblazinjenega pohištva ob naročilu želi čim hitrejše dostave izdelka.
Zato se v našem podjetju trudimo upoštevati dogovorjene dobavne roke, kar pomeni, da izdelek kupcu v uporabo predamo v dogovorjenem dobavnem roku.
Povprečni dobavni rok je med 45 in 90 dni od potrditve naročila oziroma od trenutno podanega dobavnega roka.

Dostava

Dostava sedežne garniture Žakelj Za sedežne garniture iz programa Žakelj kupcem nudimo brezplačno dostavo kjerkoli po Sloveniji.

V tujini dostave nimamo, razen po dogovoru s stranko. Naročila iz tujine dobavljamo preko špediterjev.

Kako je z vnosom in montažo?

Vse večje kose oblazinjenega pohištva kot so sedežne garniture, počivalniki in postelje dostavimo do vašega stanovanjskega objekta. Ob doplačilu nudimo tudi vnos v bivalni prostor in montažo.

Kakšen je garancijski rok?

Garancijski rok sedežne garniture ŽakeljProgram sedežnih garnitur Žakelj ima 5-letno garancijo na konstrukcijo/ ogrodje sedežne garniture ter 2-letno garancijo na usnjene in izbrane tekstilne prevleke.

Garancija velja ob normalni uporabi pohištva.

Kakšni so plačilni pogoji?

- 10% popust za gotovinsko plačilo ali nakazilo na tekoči račun (20% avansa ob naročilu, 80% ob izdelavi). Plačilo avansa možno tudi s kartico

- 5% popust za DINERS obročno plačilo (do 12 mesecev)

- 5% popust za AMERICAN EXPRES obročno plačilo (do 6 obrokov brez obresti)

- AMERICAN EXPRES obročno plačilo (do 12 obrokov brez obresti)

Popusti veljajo, če ni drugih popustov.

Za več informacij o plačilnih pogojih se obrnite na prodajna mesta.

ŽAKELJ KREDIT EOM=0,0%

24 OBROKOV BREZ OBRESTI

- Strošek odobritve za stranko 0,00€, strošek zavarovanja 0,00€
- Odplačilna doba kredita 12-24 mesecev
- Znesek kredita min 700€, max 6.000€
- Kreditni pogoji veljajo za nova naročila na program oblazinjenega pohištva Žakelj

Ponudba financiranja velja za nakup blaga po ponudbi prodajalca ob sklenitvi kreditne pogodbe s Sperbank d.d. in zajema: obdobje financiranja do 24 mesecev, fiksna OM 0%, stroški odobritve 0,00 EUR in stroški zavarovanja 0,00 EUR. Primer za skupni znesek kredita v višini 3.000€ z odplačilno dobo na 24 mesečnih obrokov v višini 125 EUR. Fiksna OM 0%, stroški odobritve in zavarovanja 0,00 EUR. EOM = 0,00%, skupni znesek, ki ga mora plačati potrošnik je 3.000 EUR

Za več informacij o plačilnih pogojih se obrnite na prodajna mesta.

Kontakt und Shops

Haben Sie eine Frage
04/517 05 50
info@zakelj.si

Žakelj Programm ist in unseren Ausstellungsräumen und an ausgewählten Verkaufsstellen übersichtlich dargestellt.


Siehe Shops Žakelj

Ostanite v stiku z namiSplošna uredba o varovanju osebnih podatkov

Želim prejemati e-novice enkrat na mesec, o novostih, idejah in koristnih nasvetih, s področja sedežnih garnitur.
Več o politiki varovanja osebnih podatkov.       

Piškotki na spletni strani www.zakelj.si
Spletna stran uporablja piškotke s pomočjo katerih izboljšuje vašo uporabniško izkušnjo, analizira promet ter omogoča uporabo vtičnikov družbenih medijev. Z nadaljnem pregledovanjem spletne strani se strinjate k uporabi piškotkov.
Več o piškotkih.
V redu